Nyugati panoráma körutazás - Morton's Travel

12 NAPOS BUSZOS KÖRUTAZÁS AZ USA NYUGATI PARTJÁN Fedezze fel az USA nyugati partját San Francisco, Yosemite Nemzeti Park, Las Vegas, Zion Nemzeti Park (fakultatív), Grand Canyon, 66-os út, San Diego, Santa Monica, Los Angeles, Hollywood, Beverly Hills látnivalóit.

Nyugati panoráma körutazás - Morton's Travel

 

 

 

AZ UTAZÁS RÉSZLETEI


1. nap: San Francisco érkezés

Reggeli órákban indulunk utunkra, és egy átszállás után megérkezünk San Franciscóba. Elfoglaljuk remek elhelyezkedésű szállásunkat, majd estefelé a hallban röviden átbeszéljük a következő napok programját.

Belvárosi szálloda: Holiday Inn Civic Center


2. nap: San Francisco városnézés

A délelőtt folyamán felkeressük a város ikonikus látnivalóit. Vár ránk a Fisherman’s Wharf hangulatos halászkikötője, a filmekből jól ismert Golden Gate híd, és a világ legkanyargósabb utcájaként ismert Lombard Street. Ellátogatunk a Twin Peaks kilátóra is, ahonnan páratlan kilátás nyílik a város egészére. A délutáni szabadprogram alatt mindenkinek lehetősége nyílik rá, hogy saját maga fedezze fel a nyitottságáról híres várost. Ajánljuk a népszerű piros kábelvasút kipróbálását, és a Union Square üzleteiben való vásárlást!

Esti fakultatív programunk: keretében a város éjszakai énjét ismerhetjük meg: sétahajóból gyönyörködhetünk a belváros felhőkarcolóinak sziluettjében, miközben elfogyasztjuk könnyű vacsoránkat.


3. nap: Monterey és Carmel

Egész napos fakultatív kirándulásunk ma Monterey és Carmel látványos városaiba kalauzol el minket. Utunk a Csendes-óceán legszebb partszakaszain vezet végig, melynek része a világ egyik legismertebb panorámaútja, a 17-Mile Drive is. A partvidéket csodás öblök és sziklaformációk teszik látványossá. Monterey egykori halászkikötőjében kedvünkre csemegézhetünk a helyi fogásokból, a hajdani szardíniakonzerv gyár felújított negyedének utcácskáin pedig múlt századi replica horloges hangulatban bolyonghatunk. A csodás, fehér homokos partszakaszáról is híres Carmel művészvárosában felfedezzük a helyi galériákat és régiségkereskedéseket, majd visszatérünk San Franciscóba.

 

4. nap: Yosemite Nemzeti Park

Programunk egyik legvarázslatosabb napja következik: élményeink gyűjteménye ma a természeti csodákkal zsúfolt Yosemite Nemzeti Parkkal gazdagodik. Buszunkkal bejárjuk a park területét, és közben megcsodáljuk bámulatos vízeséseit, gránitcsúcsait és óriásfenyőit. Az éjszakát a közeli Fresnóban töltjük el.

Szálloda:  Best Western Village Inn


5. nap: Utazás Las Vegasba

A Mojave-sivatagon keresztül vezet utunk Las Vegasba, a szerencsejátékok fővárosába. Út közben rövid kitérőt teszünk, hogy a Barstow Outlet kihagyhatatlan vásárlási lehetőségével éljünk. A kora esti órákban érkezünk meg a neonfények városába.

A lehetőségekkel teli Las Vegasban idegenvezetőnk segít megtalálni az Ön ízlésének leginkább megfelelő fakultatív programjainkat!  “Las Vegas by Night” fakultatívunk a például a fényárban úszó város éjszakai arcát mutatja be, a “Las Vegas Show” programunkon pedig szemtanúi lehetnek egy hamisítatlan vegasi showműsornak.

Belvárosi szálloda: Excalibur Hotel


6. nap: Grand Canyon

A mai nap folyamán a Las Vegas-i utazások kihagyhatatlan kiruccanása következik: felfedezzük a Grand Canyon szépségeit. Út közben megnézzük a Colorado-folyóra épült Hoover-gátat, majd a kanyonhoz érve magunkat apró hangyának érezve ámulunk a híres, vöröslő sziklaformációkon. Bejárjuk a legszebb látványt nyújtó kilátópontokat is, hogy mindenki kedvére készíthesse a lélegzetelállító fotókat.

Nem csak a csodás látvány ad életre szóló emlékeket, 

Extra fakultatív programmal: is kiegészíthetjük élményeinket, vár ránk az izgalmakkal teli szemlélődés a Skywalk üvegpadlós kilátójából, vagy egy helikopteres sétarepülés a kanyon felett.


7. nap: Fakultatív Valley of Fire Nemzeti Park

Ma nehéz választás áll előttünk, két remek programlehetőség közül választhatunk: Bejárhatjuk a város híres outlet üzleteit, vagy idegenvezetőnkkel tarthatnak a "Tűz Völgyébe", a Valley of Fire Nemzeti Parkban tapasztalhatjuk meg a természet csodáit.

A Nevada állam állam déli részén elhelyezkedő park a nevét a Nap sugarait visszaverő, ránézésre szinte égő azték homokkő formációról kapta. A 150 millió éves "izzó" sziklák  mellett olyan látványos alakzatokkal is találkozhatunk, mint az "Elefánt Szikla", a "Tűzvölgy Boltív" és a "Tűzhullám". A sokszor földöntúlinak ható táj mellett a park annak is köszönheti népszerűségét, hogy több hollywoodi kasszasiker (Viva Las Vegas, Emlékmás, Star Trek, stb.) képkockáin is feltűnt.

 

8. nap: Utazás San Diegóba (út közben Calico)

Dél-Kalifornia felé vesszük az irányt, az első megállónk a Calico Ghost Town. Az egykori bányásztelepülés szellemvárosa a western filmek hangulatát adja vissza. San Diego városába délután érkezünk, ahol egyből félnapos városnézésbe kezdünk. Meglátogatjuk a mesébe illő Balboa Parkot, a viktoriánus épületeivel büszkélkedő Gázlámpás negyedet és a mexikói hangulatú óvárost.

Belvárosi szálloda: Best Western Bayside Inn


9. nap:  USS Midway , Los Angeles

Ellátogatunk az USS Midway múzeumba. Ez egy múzeummá alakított, egykori repülőgép-hordozó, amely kötelező program a történelem és a technológia szerelmeseinek!.

Következő úti célunk az Angyalok Városa, ahol egyenesen az óceánparti Santa Monica Beachre megyünk. Itt szabadprogram keretei közt fedezhetjük fel a helyet, és ismerhetjük meg a Baywatch sorozatbeli „díszleteket”. Miután jól szemügyre vettük a hullámlovasokat, megéri sétálni egyet a híres 66-os út végpontjánál, a promenádon. Az esti órákban jelentkezünk be a szállodánkba.

Belvárosi szálloda: Marriott


10. nap: Los Angeles városnézés

Ma Los Angeles vár arra, hogy felfedezzük, így bele is csapunk a közepébe. Bejárjuk Hollywoodot, a luxusotthonoknak helyet adó Beverly Hills-t, a fényűző üzleteiről híres Rodeo Drive-ot és a lüktető Sunset Boulevardot.

Délutáni fakultatív program: Universal filmstúdiókba látogathatunk el, ahol a filmkészítés varázslatos világába tekinthetnek bele az érdeklődők. A remek szórakozás garantált, kicsik és nagyok számára egyaránt!


11-12. nap: Hazautazás

Amerikai utunk a végéhez közeledik, az utolsó szabadprogram következik. Ideje búcsút venni Los Angeles városától, és vele együtt az USA-tól. Transzfer után repülőre szállunk, irány Budapest.

 


Tervezett menetrend: 

Nyugati Panoráma április (2019.04.23-05.03):

Budapest(BUD)  / Párizs(CDG) / San Fracisco(SFO) ind:06:00, érk:12:45 Air France

Los Angeles(LAX) / Párizs(CDG) / Budapest(BUD) ind:14:55, érk:18:55 Air France

 

Nyugati Panoráma május (2019.05.14-05.24):

Budapest(BUD)  / Párizs(CDG) / San Francisco(SFO) ind:06:20, érk:12:30 Air France

Los Angeles(LAX)  / Párizs(CDG) / Budapest(BUD) ind:12:05, érk:13:15 Air France

 

Nyugati Panoráma június (2019.06.16-06.26):

Budapest(BUD)  / Párizs(CDG) / San Francsico(SFO) ind:06:00, érk:12:45 Air France

Los Angeles(LAX) / Párizs(CDG) / Budapest(BUD) ind:11:57, érk:18:55+1 Air France

Nyugati Panoráma július (2019.07.03-07.19):

Budapest(BUD)  / Párizs(CDG) / San Francsico(SFO) ind:06:00, érk:12:45 Air France

Los Angeles (LAX) / Honololu(HNL) ind:14:55 – érk:17:38 Delta

Honololu(HNL) / Seattle(SEA) / Amsterdam(AMS / Budapest(BUD) ind:22:05, érk:13:13+2 Air France

 

Nyugati Panoráma augusztus (2019.08.21-09.01):

Budapest(BUD)  / Párizs(CDG) / San Francsico(SFO) ind:06:00, érk:12:45 Air France

Los Angeles(LAX) / Párizs(CDG) / Budapest(BUD) ind:11:57, érk:18:55+1 Air France

  

Nyugati Panoráma október (2019.10.01-10.12):

Budapest(BUD)  / Amszterdam(AMS) / San Francsico(SFO) ind:06:30, érk:11:45 Air France

Los Angeles(LAX) / Párizs(CDG) / Budapest(BUD) ind:12:05, érk:11:25+1 Air France

 

 

További információ

További cikkek:

Keleti part varázsa Floridával - Morton's Travel
12 VAGY 15 NAPOS UTAZÁS A KELETI PARTONNew-York-i városnézés, kirándulás a lélegzetelállító Niagara vízeséshez. Utazás az Egyesült Államok történelmi látnivalókban gazdag, gyönyörű fővárosába, ...
Klasszikus Nyugati part Fly&dive - Morton's Travel
A fly and drive olyan utazást jelent, amely során gazdagodunk a repülés és a vezetés élményével egyaránt. ...
Az igazi vadnyugat és a Nyugati part - Haris Travel Club
Vadnyugati körutazásunk során a határok nélküli, érintetlen természettel találkozhatunk. Sűrű fenyvesek, csillogó tavak, az Arches óriás homokkő boltívei, a Sziklás-hegység, a fantasztikus ...
Discover America Hungary Egyesület © Minden jog fenntartva.   Honlapkészítés