Az igazi vadnyugat és a Nyugati part - Haris Travel Club

Vadnyugati körutazásunk során a határok nélküli, érintetlen természettel találkozhatunk. Sûrû fenyvesek, csillogó tavak, az Arches óriás homokkõ boltívei, a Sziklás-hegység, a fantasztikus Yellowstone Nemzeti Park és a Grand Teton sziklacsipkéi adják a hátteret az USA tájainak széles vásznán.

Az igazi vadnyugat és a Nyugati part - Haris Travel Club

Indiánok és prémvadászok, vágtázó cowboyok, hírhedt banditák és híres serifek egykori legendái kelnek életre, hogy bemutassák az Amerikai Egyesült Államok egyik legsajátságosabb arcú, varázslatos vidékét.
Utunk második felében fedezze fel velünk az USA nyugati partvidékét és csodálja meg a táj lebilincselõ szépségét, a leglátványosabb nemzeti parkokat, valamint KALIFORNIA divatos tengerparti nyaralóhelyeit és legendás városait!

 

HÍRES NEMZETI PARKOK & KALIFORNIA LEGSZEBB VÁROSAI
 

Idõpont: 2019. szeptember 14 - október 01.

Utazás: menetrend szerinti repülõjárattal, átszállással. A körutazáson légkondicionált autóbusszal.

Elhelyezés: középkategóriás szállodák és motelek 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban.

Ellátás: reggeli.

 

1. nap: Budapest – Salt Lake City
Elutazás Budapestrõl. Átszállás után érkezés Salt Lake City-be. Délután ismerkedés SALT LAKE CITY nevezetességeivel. A havas csúcsok lábánál hosszú mérföldeken át elnyúló várost a mormonok alapították 1847-ben és azóta is, õk irányítják. Itt szinte minden látnivaló az egyházhoz kötõdik. Szállás Salt Lake City környékén.

2. nap: Salt Lake City – Arches National Park 
Reggeli után utazás a Moab közelében elterülõ az impozáns ARCHES Nemzeti Parkba, itt található a világ legtöbb természetes homokkõ boltíve. Nagyszerû látványosság az utazásunk elején. Szállás Moab-ban.

3. nap: Moab - Denver 
Utazunk GRAND JUNCTION érintésével Denverbe. Érkezés a délutáni órákban. Rövid városnézés az „1 mérföld magasan fekvõ” Colorado aranyáról híres DENVER-ben. A települést a XIX. század második felében alapították, amely hamarosan a vidék elsõ számú kereskedelmi központja és legnépesebb települése, majd 1876-ban az állam fõvárosa lett. Napjainkban sok park, élénk belváros jellemzi a Sziklás-hegység elõhegységében fekvõ települést. Szállás Denverben.

4. nap: Denver – Rocky Mountain Nemzeti Park
Mai napunk fõ látnivalója, a ROCKY MOUNTAIN-, azaz SZIKLÁS-HEGYSÉG NEMZETI PARK képzõdményi. Hatalmas sziklafalakkal tarkított hegyes-völgyes tájain, többször átlépve a kontinentális vízválasztót, látványos vidéken járunk. Ezt a területet az USA egyik legszebb hegyi panorámát nyújtói tájai között említik. Szállás Cheyenne környékén.

5. nap: Mount Rushmore – Rapid City környéke
Reggeli után utazás az Oregon Trail kezdetének érintésével (eredeti teljes hossza kb. 3.200 km), valamint Fort Laramie ("kék-kabátosok" erõdje) mentén a világhírû MOUNT RUSHMORE-hoz, a nagy Nemzeti Emlékmûhöz. Itt láthatóak a Black Hills szikláiba faragott gigantikus emberi fejek, amelyek az USA négy elnökét ábrázolják (Washington, Jefferson, Roosevelt, Lincoln). A Crazy Horse Memorial, azaz az „Õrült ló szobra” ha elkészül, akkor ez lesz a világ legnagyobb emlékmûve. Eddig az egykori nagy sziú harcos kilenc emelet magasságú arcát készítették el. Továbbutazás a szálláshelyre, Rapid City környékére.

6. nap: Devils Tower – Bighorn-kanyon – Cody
„Kalandozás a Vadnyugaton”! Pillantás a Devil’s Tower (Ördögtorony) csodálatos sziklaalakzatára, amely 366 m magas vulkáni tömb. Továbbutazás a Bighorn hegységen keresztül, a BIGHORN-KANYON érintésével. Ez a terület az egykor nagy számban itt élõ hosszú szarvú bikáról kapta a nevét. CODY Buffalo Bill, a vadnyugat egyik legszínesebb alakjának városa. A település az amerikai nyugat szimbóluma. Szállás Cody környékén.

7. nap: Yellowstone Nemzeti Park
Reggeli után irány az észak-amerikai nemzeti parkok fejedelme, a YELLOWSTONE NEMZETI PARK. Itt a grizzly medvék, a vízesések és gejzírek fantasztikus tárháza található. Ez a terület a világ egyik csodája és az ország legrégebbi nemzeti parkja. Szállás Mammoth Hot Springs környékén.

8. nap: Yellowstone Nemzeti Park – Grand Teton Nemzeti Park
Ma ismét a YELLOWSTONE NEMZETI PARK területén kezdjük a programunkat. Továbbutazás a GRAND TETON NEMZETI PARK területére. A geológusok ezt a vidéket a Sziklás-hegység legfiatalabb hajtásaként is szokták említeni. A táj a világ legélesebb, legszebb, lenyûgözõ ormaival dicsekedhet. Szállás Jackson Hole környékén.

9. nap: Snake River – Salt Lake City
Reggeli után utazás a SNAKE RIVER mentén délre, Utah államba. Itt található a mormon egyház székhelye, de az itt élõk szerint ez a vidék az Egyesült Államok legbámulatosabb tájainak az otthona. Az út során rövid pihenõ a Medve-tónál. Szállás a Bryce Canyon felé vezetõ úton.

10. nap: Bryce Canyon – Las Vegas
Kirándulás a vöröses színben pompázó, csipkés BRYCE CANYON-ba. A mormonok lakta St. George településen áthaladva, a Virgin River szurdokát érintve érkezünk a szerencsejátékok fellegvárába, LAS VEGAS-ba. Szállás.

11. nap: Grand Canyon
A Colorado völgyéhez érkezve a természet egyik legnagyszerûbb alkotása, a GRAND CANYON tárul elénk. A folyó vájta kétezer méteres szurdok páratlan élményt nyújt. Fakultatív programként helikopterrel leereszkedhetünk a völgybe és motorcsónakról is megcsodálhatjuk a világhírû kanyont. Vagy a Hualapai indián rezervátum területén épült SKYWALK U alakú kilátó üvegpadlóján át, 1.200 m-es magasságból, a meredek sziklafal teljes mélységét érzékelve szemlélhetjük a kivételes tájat. A Colorado folyó híres völgyzáró gátja a HOOVER DAM, amelyet az USA 31. elnökérõl neveztek el és az 1930-as években mérnöki csodaként ismerték el. Szállás Las Vegasban.

12. nap: Death Valley 
Átkelünk a nevadai sivatagon, a tengerszint alatt 85 méterrel fekvõ „Halál-völgy”-én keresztül. A világon itt a legmagasabb az átlaghõmérséklet, a csúcsértéket (57 oC) 1913-ban mérték. Rövid fotózási lehetõség a Badwater (rossz víz), Devil’s Golf Course (az ördög golfpályája), Zabriskie Point képzõdményeknél. Szállás Mammoth Lake környékén.

13. nap: Yosemite Nemzeti Park
Látogatás a magas sziklafalak, festõi völgyek, óriás fenyõk és vízesések birodalmába, a YOSEMITE Nemzeti Parkba, mely a világ egyik legszebb hegyvidéke. Tavasszal vízesések, õsszel a rozsdaszínbe öltözött táj nyûgözi le a látogatót. Szállás San Francisco környékén.

14. nap: San Francisco
Városnézés SAN FRANCISO-ban: kínai negyed, Union Square, Golden Gate híd, Móló, jó idõ esetén a Twin Peaks (Iker csúcsok, ahonnan gyönyörû kilátás nyílik az egész városra) stb. Szállás.

15. nap: San Francisco – Santa Maria
Utazás a Csendes-óceán mentén, a híres „17 mérföldes” panorámaúton. Elsõ megállónk a híres óceánparti városkában, a koloniális építészeti jegyeket õrzõ MONTEREY-ben lesz. Séta, majd továbbutazás CARMEL-be, a bájos óceánparti mûvész-településre. Szállás Santa Maria környékén.

16. nap: Santa Barbara – Los Angeles
Ismerkedés a skandináv hangulatú SOLVANG-gal, majd az egykori missziós várossal, SANTA BARBARA-val. Délutánt LOS ANGELES-ben töltjük. Városnézés a filmgyártás fõvárosában, LOS ANGELES-ben, programunk során érintjük Hollywoodot, Beverly Hillst, a híres Rodeo Drive-ot, a divatos boltok fõutcáját, teszünk egy sétát a „Hírességek sugárútján”, a Hollywood Boulevard-on.
Szállás Los Angelesben.

17. nap: Los Angeles
Befejezésül, látványos fakultatív program: látogatás az Universal Studios témaparkjában és kalandozás a filmek világában. Este hazautazás. Éjszaka a repülõn.

18. nap: Budapest
Átszállást követõen érkezés Budapestre a menetrend függvényében.

 

 

További információ

 

 

 

 

Tovbbi cikkek:

Keleti part varázsa Floridával - Morton's Travel
12 VAGY 15 NAPOS UTAZÁS A KELETI PARTONNew-York-i városnézés, kirándulás a lélegzetelállító Niagara vízeséshez. Utazás az Egyesült Államok történelmi látnivalókban gazdag, ...
Nyugati panoráma körutazás - Morton's Travel
12 NAPOS BUSZOS KÖRUTAZÁS AZ USA NYUGATI PARTJÁNFedezze fel az USA nyugati partját San Francisco, Yosemite Nemzeti Park, Las Vegas, Zion Nemzeti Park (fakultatív), Grand Canyon, 66-os ...
Klasszikus Nyugati part Fly&dive - Morton's Travel
A fly and drive olyan utazást jelent, amely során gazdagodunk a repülés és a vezetés élményével egyaránt. ...
Discover America Hungary Egyeslet © Minden jog fenntartva.   Honlapkszts