USA Nyugati part óriás körút - Haris Travel Club

Két hét a természet lenyûgözõ alkotásainak bûvöletében! Holdbéli tájak, sivatagok, kanyonok, hihetetlen sziklaalakzatok, kristálytiszta vizû tavak és zöldellõ fenyvesek birodalmában.

USA Nyugati part óriás körút - Haris Travel Club

NEMZETI PARKOK, MONUMENT VALLEY, MESA VERDE
Grand Canyon, Las Vegas, Los Angeles, Mammoth Lake, San Diego, San Francisco

 

Óriási! A természeti csodák mellett, az emberi alkotások is fontos szerepet játszanak. A nagyvárosok, San Francisco, Los Angeles és Las Vegas gigantikus épületein kívül, a zseniális mérnöki alkotások, mint pl. a Hoover-gát és a Glenn-gát, az õsi indián város Mesa Verde sziklapalotái. A bátrak szerencsét próbálhatnak a Las Vegas-i kaszinók egyikében!

Idõpont: 2019. május 13 - 26.

Utazás: Budapest – Los Angeles /San Francisco – Budapest menetrend szerinti repülõjárattal, átszállással. A körutazáson légkondicionált autóbusszal.
Elhelyezés: jó középkategóriás szállodák és motelek 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban
Ellátás: reggeli

1. nap: Budapest – Los Angeles
Elutazás Budapestrõl a reggeli órákban, frankfurti átszállással. Érkezés Los Angelesbe helyi idõ szerint késõ délután, transzfer a szállodába. Szállás Los Angelesben.

2. nap: Los Angeles
Városnézés a filmgyártás fõvárosában, LOS ANGELES-ben, programunk során érintjük Hollywoodot, Beverly Hillst, a híres Rodeo Drive-ot, a divatos boltok fõutcáját, teszünk egy sétát a „Hírességek sugárútján”, a Hollywood Boulevard-on. Látványos fakultatív program: látogatás az Universal Studios témaparkjában és kalandozás a filmek világában. Szállás Los Angeles-ben.

3. nap: Joshua Tree Nemzeti Park – Laughlin
Délelõtt átkelünk a Yucca Valley-n, valamint a Mojave sivatagon. A sivatagi jukkáiról híressé vált Joshua Tree Nemzeti Park érintésével utazás LAUGHLIN-ba. Las Vegas „kistestvérében” akár a szerencsénket is próbára tehetjük. Szállás Laughlinban.

4. nap: Grand Canyon
Irány a Colorado völgye, a GRAND CANYON Nemzeti Park. A folyó vájta kétezer méteres szurdok páratlan élményt nyújt. Teszünk egy sétát a déli perem mentén, és fakultatív program keretében repülõrõl is megcsodálhatjuk az ámulatba ejtõ kanyont! Szállás a nemzeti park közelében.

5. nap: Grand Canyon – Glenn-gát
Visszatérünk a GRAND CANYON-hoz, hogy ismerkedjünk a dél-keleti rész szépségeivel. Továbbutazás a Colorado folyó völgyében, ahol a LAKE POWELL duzzasztógátját, a GLENN-GÁT-at keressük fel. Szállás Page környékén.

6. nap: Antelope Canyon – Monument Valley
Hogy a természet mennyire bõkezûen bánt az USA nyugati partjával, arról ma újra meggyõzõdhetünk! Irány az ANTELOPE CANYON! A földalatti labirintusban a beszûrõdõ napsugarak által megvilágított rózsaszín sziklák látványa felejthetetlen élmény. Utunkat folytatva, a MONUMENT VALLEY impozáns sziklafennsíkjai emelkednek elénk a vörösesen fénylõ tájból. Vadnyugati mozifilmek természetes díszletei között töltött program után visszatérünk az elõzõ szálláshelyre.

7. nap: Bryce Canyon
Továbbutazás a dimbes-dombos Utahba. Érkezés kora délután a BRYCE CANYON Nemzeti Parkba. Talán nem mindenki ismeri, de aki látta, elismeri, hogy már csak ezért érdemes volt velünk tartani. Egészen különleges és szépséges – a vöröses színben pompázó csipkéket, mintha egy zseniális szobrász faragta volna, s valóban csak a Teremtõ képes erre. Nyugovóra térve, csak egy kérdés marad, melyik volt lenyûgözõbb? Az Antelope Canyon, a Monument Valley, vagy a Bryce Canyon. Végtelenül kellemes probléma. Szállás a Bryce Canyon körzetében.

8. nap: Zion Nemzeti Park
Reggeli után útra kelünk Las Vegas-ba. Útközben a ZION Nemzeti Parkot keressük fel, mely Utah állam egyik legnépszerûbb természeti képzõdménye. Abban is különleges, hogy eddig felülrõl tekintettük meg a folyóvölgyeket, addig itt a kanyon medrében tesszük meg az utazást, és lentrõl csodáljuk a különleges látványt. A mormonok lakta St. George településen áthaladva, a Virgin River szurdokát érintve érkezünk a szerencsejátékok fellegvárába, LAS VEGAS-ba. Este a Las Vegas by Night fakultatív program keretén belül megtekinthetjük a fényáradatban úszó várost. Szállás.

9. nap: Las Vegas – Death Valley
Szabad program, egyénileg felfedezhetjük a várost, kipihenhetjük körutazásunk eddigi fáradalmait, és újra kipróbálhatjuk szerencsénket a kaszinókban vagy fakultatív kirándulást tehetünk a Death Valley-be, a tengerszint alatt 85 méterrel fekvõ „Halál-völgy” nevet viselõ területére. A világon itt a legmagasabb az átlaghõmérséklet, a csúcsértéket (57 oC) 1913-ban mérték. Rövid fotózási lehetõség Sand Dunes, Devil's Corndfiled, ZabriskiePoint képzõdményeknél. Szállás Las Vegasban.

10. nap: Hoover Dam – Calico
Kora reggel elindulva, rövidesen egy mûszaki különlegességet keresünk fel. A Colorado folyó híres völgyzáró gátja a HOOVER DAM, amelyet az USA 31. elnökérõl neveztek el és az 1930-as években mérnöki csodának tartották. A szerencsejáték régiótól elbúcsúzva, megállunk CALICO „szellemvárosánál”, mely a XIX. század második felében virágzó ezüstbányász város volt. A XIX. század végére az ezüst elveszítette értékét, a bányák egymás után bezártak, a város pedig viszonylag rövid idõ alatt elnéptelenedett. Szállás Fresno közelében.

11. nap: Yosemite Nemzeti Park
Látogatás a magas sziklafalak, festõi völgyek, óriás fenyõk és vízesések birodalmába, a YOSEMITE Nemzeti Parkba, mely a világ egyik legszebb hegyvidéke. Tavasszal vízesések, õsszel a rozsdaszínbe öltözött táj nyûgözi le a látogatót. Szállás San Francisco környékén.

12. nap: San Francisco
Városnézés SAN FRANCISO-ban: kínai negyed, Union Square, Golden Gate híd, Móló, jó idõ esetén a Twin Peaks (Iker csúcsok, ahonnan gyönyörû kilátás nyílik az egész városra) stb. Szállás San Francisco környékén.

13. nap: Monterey – Carmel
Utazás a Csendes-óceán mentén, a híres „17 mérföldes” panorámaúton. Elsõ megállónk a híres óceánparti városkában, a koloniális építészeti jegyeket õrzõ MONTEREY-ben lesz. Séta, majd továbbutazás CARMEL-be, a bájos óceánparti mûvész-településre. A csodálatos utazásunk befejezéseként transzfer San Francisco repülõterére, hazautazás, éjszaka a repülõn.

14. nap: Budapest
Európai átszállással, érkezés Budapestre a menetrend függvényében.


UNESCO Világörökségek:
- Grand Canyon Nemzeti Park
- Yosemite Nemzeti Park

 

További információk

 

 

 

Tovbbi cikkek:

Keleti part varázsa Floridával - Morton's Travel
12 VAGY 15 NAPOS UTAZÁS A KELETI PARTONNew-York-i városnézés, kirándulás a lélegzetelállító Niagara vízeséshez. Utazás az Egyesült Államok történelmi látnivalókban gazdag, ...
Nyugati panoráma körutazás - Morton's Travel
12 NAPOS BUSZOS KÖRUTAZÁS AZ USA NYUGATI PARTJÁNFedezze fel az USA nyugati partját San Francisco, Yosemite Nemzeti Park, Las Vegas, Zion Nemzeti Park (fakultatív), Grand Canyon, 66-os ...
Klasszikus Nyugati part Fly&dive - Morton's Travel
A fly and drive olyan utazást jelent, amely során gazdagodunk a repülés és a vezetés élményével egyaránt. ...
Discover America Hungary Egyeslet © Minden jog fenntartva.   Honlapkszts